Prof.dr. G.J.W. van Bussel

Nevenwerkzaamheden

Onderwijs

Expertise

Prof.dr. Gerard van Bussel studeerde toegepaste wiskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en promoveerde aan de TU Delft op een onderzoek naar de aerodynamica van wind turbine rotoren.

Hij is leerstoelhouder windenergie in de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Hij verricht onderzoek aan windturbine rotoren, onderhoud en bedrijfsvoering van offshore windparken, nieuwe concepten en aan de toepassing van windenergie in de gebouwde omgeving. 

Naast zijn onderwijstaken op de faculteit Luchtvaart en Ruimtevaarttechniek ook actief in het duurzame energie-onderwijs in het kader van het 3TU samenwerkingsverband, en in de EWEM Europese Wind Energy Master. 

Hij was bestuurslid van de Nederlandse Windenergievereniging NEWIN en van de Europese Windenergie Associatie EWEA. Thans is hij bestuurslid van de EAWE (Europese Wind Energie Academie), de NWEA (Nederlandse Wind Energie Associatie).

Ook adviseert hij de vereniging “De Hollandsche Molen” bij molenbiotoopzaken en is hij gediplomeerd vrijwillig molenaar.

© 2017 TU Delft

Metamenu