Dr.ir. B. (Branko) Šavija

Dr.ir. B. (Branko) Šavija

Profiel

Branko Šavija is universitair hoofddocent in de groep Materials and Environment. Hij studeerde bouwkunde aan de faculteit Civiele Techniek in Belgrado, Servië, waar hij in 2009 afstudeerde. Zijn PhD aan de TU Delft richtte zich op het testen en modelleren van chloride-indringing in gescheurd beton. Zijn proefschrift werd geselecteerd als beste proefschrift gefinancierd door de Nederlandse Technologie Stichting (STW), en hij werd uitgeroepen tot "Simon Stevin Gezel" in 2015. Tussen 2014-2017 was hij postdoctoraal onderzoeker in dezelfde groep, en werkte hij aan de ontwikkeling van slim beton: zelfhelend beton dat in staat is scheuren te "genezen" na beschadiging, en beton dat micro-ingekapselde faseveranderingsmaterialen (PCM's) bevat die kunnen helpen temperatuurgeïnduceerde scheurvorming onder controle te houden. Na gewerkt te hebben als consultant bij TNO (2017-2018), keerde hij in 2018 terug naar de Universiteit. Zijn huidige onderzoeksinteresses omvatten multi-scale mechanica van cementgebonden materialen en additieve productie van cementgebonden composieten.

Voor zijn werk ontving hij in 2020 een Gustavo Colonnetti-medaille van RILEM (The International Union of Laboratories and Experts in Construction Materials, Systems and Structures). Hij kreeg ook een ERC Starting Grant in 2021 voor het project "Auxetic cementitious composites by 3D printing (ACC-3D)". 

Hij is lid van RILEM-commissies:

  • 304-ADC : Assessment of Additively Manufactured Concrete Materials and Structures
  • DCS: Data driven concrete science
  • 299-TES : Thermal energy storage in cementitious composites
Hij is redacteur van Journal of Construction and Building Materials (Elsevier).
 

Lees meer

Publicaties

Media

Meer media

Prijzen

  • 2020

    Gustavo Colonnetti

    Starting in 2016, the Gustavo Colonnetti Medal is awarded each year to up to two researchers under 35 years of age, who have made an outstanding scientific contribution to the field of construction materials and structures.

Nevenwerkzaamheden